Goodman Unit B4 – IDEA 2019

Goodman Unit B4

Comprising of an adaptive re-use of an existing warehouse in Sydney’s Alexandria, this workplace fitout succeeds in paying tribute to the building’s history, while refreshing it with an intelligent intervention. A series of large, simple plywood boxes houses the meeting rooms and amenities, successfully complimenting the raw and unfinished qualities of the industrial shell. This sculptural response to the space’s large volume is further emphasised by the suspended timber structure that defines the central bank of workstations. Sustainability was forefront in this fitout with bespoke furniture made from salvaged timber. Showing what can be done with minimal insertions and low-tech materials, this highly functional and modern workplace resonates with charm.

“This workplace is an excellent study in how low-tech materials can transform an industrial shell, giving it youthful energy and modern sensibilities.” – Leanne Amodeo, IDEA 2012 jury chair

Goodman Unit B4, MAKE Creative

Design Practice: MAKE Creative