Saatchi & Saatchi – IDEA 2019

Saatchi & Saatchi

The restrained material palette, simple colour scheme and open plan layout, make this office space in Sydney’s The Rocks an outstanding study in timeless design. With a brief to revitalise the working environment, key areas were identified that would improve workers’ energy and morale and the resulting design strategy succeeds in providing a functional, positive and healthy environment. Its sustainability credentials are very good and include improved air circulation, state-of-the-art energy efficient lighting and fully adjustable windows. The building’s existing brickwork has been retained to add an element of textural interest, while the spatial and light qualities of each area have been cleverly emphasised through elegantly minimal finishes and detailing.

Saatchi & Saatchi, Smart Design Studio

Design Practice: Smart Design Studio