Brighton Residence | | IDEA 2020

Brighton Residence

Carr Design Group

What is the ‘big (IDEA)’ behind this project?
Designed as a restrained, sophisticated container, the house is arranged as a simple plan divided into two zoned pavillions. Exploring ideas of form, light and materiality, the design demonstrates a rigorous approach from formal resolution to fine detailing. In a subtle reference to the modernist glass pavilion, the structural grid is emphasised by a series of cruciform columns across the minimal façade of full height glazing contained within a concrete frame. This gesture generates extended views and a transparency that belies the mass of the house.

more images

brighton-residence_image-03-of-06.jpgbrighton-residence_image-04-of-06.jpg

Design Practice: Carr Design Group
Location: Melbourne, Victoria